Gazelle in Dieren krijgt 6.000 zonnepanelen op het dak

Directeur Huub Lamers van Gazelle en wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden. Foto: Gazelle

DIEREN – Op het dak van fietsfabrikant Gazelle in Dieren komen vanaf volgend 6.000 zonnepanelen. Huishoudens in de omgeving kunnen profiteren van de groene stroom die Gazelle opwekt.

‘Onze fabriek heeft een oppervlak van 20.000 vierkante meter. Ruimte genoeg dus om zonnepanelen te plaatsen. Huishoudens hebben niet altijd een dak dat daarvoor geschikt is, terwijl steeds meer mensen wel geïnteresseerd zijn. Met dit project hebben mensen in Dieren en omstreken wél groene stroom en profiteren zij van de voordelen, zonder dat ze zelf ook maar één paneel op het dak hebben’, zegt algemeen directeur Huub Lamers van Koninklijke Gazelle.

Inwoners in een specifiek postcodegebied kunnen zich aanmelden. Het gaat om de postcodes 6951, 6961, 6964, 6952, 6956, 6957, 6991, 6994, 6891, 6953, 7224, 7225, 7221, 6974.

Huishoudens die meedraaien in het project investeren in de zonnepanelen en profiteren van de vrijstelling van energiebelasting. Bij storingen en schade dragen huishoudens geen risico; Gazelle neemt de onderhoudskosten voor haar rekening.

Gedurende vijftien jaar genieten volgens Gazelle de huishoudens van de voordelen van groene stroom. Uit berekeningen blijkt dat gezinnen bij afname van zonne-energie gemiddeld 300 euro per jaar op de energiekosten besparen.

Op woensdag 25 oktober en woensdag 1 november wordt er een informatiebijeenkomst gehouden in de fabriek van Gazelle. Voor de eerste avond zijn er al 400 aanmeldingen en daarmee is deze avond al vol. Inschrijving voor de andere informatieavond kan door een mail te sturen naar info@postcodestroom.nl.