Streeknieuws

Niet alle vriendjes van Frank (10) uit Velp durven bij hem te logeren

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Frank Voorhuis uit Velp heeft nogal een bijzondere hobby: hij spaart dode, opgezette dieren en skeletten. Alle pronkstukken van de 10-jarige zijn nu tentoongesteld in het Kinderstadsmuseum in Doetinchem.

Het begon allemaal een paar jaar geleden met een haai. Of eigenlijk een kogelvis. Maar die haai is de eerste die Frank zelf heeft gekocht. ‘Ja, ik spaarde al stenen en fossielen en zo en toen zag ik deze haai op Marktplaats en dacht, goh die is ook wel cool.’ Samen met zijn moeder heeft hij de angstaanjagende haaienkop gekocht. ‘Hij ruikt zelfs nog naar de zee.’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Nuf de cavia

Inmiddels is zijn verzameling behoorlijk uitgebreid. Er zijn onder andere kaaimannen bij gekomen, een steenmarter, een vleermuis, schildpadden en zelfs een hertenpoot. Maar het meest bijzondere is wel zijn eigen cavia. ‘Die heb ik opgegraven en weer helemaal zelf geprepareerd, samen met mijn vader.’ Het skelet van het hoofd staat nu in de vitrine tussen alle andere pronkstukken.

Normaal gesproken staan alle opgezette dieren bij Frank op zijn slaapkamer. ‘Daar is het nu wel een beetje kaal, dus ik mis ze wel.’ Vriendjes kijken soms wel raar op van al die dode dieren. ‘Er was ooit een vriendje die vroeg of dat beest boven mijn bed niet naar beneden kon vallen… Logeren durven ze ook niet allemaal.’

Keuken

Frank droomt er ook van om preparateur te worden, archeoloog of ontdekkingsreiziger. ‘In ieder geval wil ik iets worden.’ Zijn ouders zijn inmiddels wel gewend aan de aparte hobby van hun zoon. ‘Ik kan het nu ook wel zien door zijn ogen en begrijpen wat er zo fascinerend is aan deze opgezette dieren. Hij houdt van de natuur en kan ze op deze manier ook goed bestuderen en bekijken’, zegt zijn moeder trots. ‘En prima als hij preparateur wil worden, maar niet in mijn keuken!’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten