Hoe zit het met de koffiegeur als Peeze naar Velp komt?

Foto: Pixabay

VELP  – Voordat koffiebranderij Peeze naar Velp kan verhuizen gaat de gemeente Rheden eerst onderzoeken of dit haalbaar is. Eén van de vraagstukken die op tafel ligt is de koffiegeur. 

Nu zit de koffiebranderij nog op industrieterrein IJsseloord 1 in Arnhem, maar het bedrijf wil verhuizen naar een braakliggend terrein aan de Arnhemsestraatweg in Velp, pal naast de snelweg A12.

Het bedrijf wil in Velp een duurzaam pand bouwen dat energieneutraal en circulair is. In het pand moeten een koffiebranderij en een kantoor komen. Ook komt er een natuurtuin op het terrein.

De gemeente is nu begonnen aan een haalbaarheidsonderzoek. ‘Met het oog op mogelijke geuruitstoot zal daarbij in eerste instantie vooral onderzocht worden of er een goed woon- en leefklimaat blijft voor omwonenden’, schrijft het college van burgemeester en wethouders.

Als dit het geval is en de plannen ook stedenbouwkundig passen kan het bestemmingsplan gewijzigd worden. Het is de bedoeling dat de bouw in 2018 of 2019 gaat beginnen.

Eerder was het terrein in beeld om samen met Arnhem een nieuw zwembad te bouwen, maar dit plan kwam niet door de gemeenteraad.