Streeknieuws

Excursies, voorlezen en een afvalwagen op Schooldag van de Duurzaamheid

Foto: Gemeente Rheden

RHEDEN – Tien scholen en 677 leerlingen van de bovenbouw in het basisonderwijs deden vrijdag mee aan de tweede Schooldag van de Duurzaamheid in Rheden.

Excursies naar Buurttuin Zwarteweg in Rheden, de afvalwagen en de Technobiel vielen in de smaak, maar ook een goed voorgelezen verhaal en een gesprek over het belang van een pit door vrijwilligster Gerda Reulink viel in goede aarde.

De dag opende met een film van Sem&Saar, twee tekenfilmfiguurtjes die samen met weerman Reinier van den Berg uitleg geven over duurzaamheid.

Kinderen gingen in buurttuin Zwarteweg in Rheden helemaal los. Ze plukten fanatiek kruiden voor zelf te maken thee en zaden voor het maken van zaadbommen. Kinderen van basisschool De Kameleon in Velp gingen aan de slag met isolatiemateriaal. Bij de Holtbanck in Rheden was er aandacht voor water.

De kinderen mochten aan het einde van de dag hun gekleurde kinderwens ophangen, maar waren nog niet allemaal klaar met hun wens. Die gaan ze volgende week verder afmaken.

Foto: Gemeente Rheden

Foto: Gemeente Rheden

Foto: Studio Rheden

Foto: Gemeente Rheden

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten