Streeknieuws

Minder vaak afval ophalen, gratis grotere grijze container

Foto: Pixabay

DE STEEG – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen gratis hun grijze container omruilen voor een groter exemplaar. Nu wordt het restafval nog één keer in de twee weken opgehaald, vanaf 2018 is dit nog maar één keer in de drie weken.

Tot en met eind februari biedt de gemeente inwoners en ondernemers aan om de grijze container gratis om te ruilen voor een grotere. Na februari worden éénmalig 25 euro bezorgkosten in rekening gebracht.

De gemeenteraad van Rheden besloot begin dit jaar om het restafval in het nieuwe jaar minder vaak te laten ophalen. De Rhedense politiek hoopt zo dat inwoners bewuster het afval gaan scheiden, waardoor de grijze container minder snel vol zit.

Rheden heeft de ambitie dat 75 procent van het afval in 2020 wordt gescheiden. Toch levert minder vaak de container legen ook een flinke besparing op. De gemeente hoopt 12 procent te kunnen bezuinigen op het inzamelen van afval.

Eind deze maand valt er bij inwoners een afvalkrant op de deurmat met tips om beter afval te scheiden. Een maand later wordt de afvalkalender bezorgd met de nieuwe data.

Voor het ophalen van plastic, groente- fruit- en tuinafval verandert er niets.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten