Streeknieuws

Naam nieuwe burgemeester van Rheden volgende week bekend

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – Nog een klein weekje wachten en dan wordt bekend wie de nieuwe burgemeester van de gemeente Rheden wordt. Dat gebeurt dinsdag om 15.00 uur tijdens een openbare raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis in De Steeg.

Er hadden 32 mensen gesolliciteerd op de functie. Een vertrouwenscommissie heeft de sollicitatiegesprekken met de kandidaten gevoerd en de aanbeveling voorbereid voor de gemeenteraad.

Rheden heeft een nieuwe burgemeester nodig, omdat de huidige burgemeester Petra van Wingerden op 31 december stopt. Sinds 2004 is zij burgemeester van de gemeente Rheden.

Zodra de naam bekend is moet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nog goedkeuring geven, maar dat is een formaliteit. Als alles gaat zoals verwacht, wordt de nieuwe burgemeester voor half januari 2018 geïnstalleerd.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten