Naam nieuwe burgemeester van Rheden volgende week bekend

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – Nog een klein weekje wachten en dan wordt bekend wie de nieuwe burgemeester van de gemeente Rheden wordt. Dat gebeurt dinsdag om 15.00 uur tijdens een openbare raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis in De Steeg.

Er hadden 32 mensen gesolliciteerd op de functie. Een vertrouwenscommissie heeft de sollicitatiegesprekken met de kandidaten gevoerd en de aanbeveling voorbereid voor de gemeenteraad.

Rheden heeft een nieuwe burgemeester nodig, omdat de huidige burgemeester Petra van Wingerden op 31 december stopt. Sinds 2004 is zij burgemeester van de gemeente Rheden.

Zodra de naam bekend is moet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nog goedkeuring geven, maar dat is een formaliteit. Als alles gaat zoals verwacht, wordt de nieuwe burgemeester voor half januari 2018 geïnstalleerd.