Avondritten buslijn 8 naar Ziekenhuis Velp worden geschrapt

Busstation bij Arnhem Centraal. Foto: Studio Rheden

VELP – De avondritten van buslijn 8 tussen Arnhem Centraal en Ziekenhuis Velp worden geschrapt. De provincie Gelderland is akkoord gegaan met de nieuwe dienstregeling die 10 december in gaat.

Tegen het plan om de avondritten te schrappen was eerder door de gemeente Rheden bezwaar gemaakt, maar de provincie heeft dit bezwaar naast zich neergelegd.

Volgens de provincie is het aantal reizigers op buslijn 8 laag. In de weekenden en avonduren is de bezetting gemiddeld 1 reiziger per rit. De dienstregeling wordt daarom na 21.00 uur en op zondag beëindigd. Op zaterdag wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur.

Vervoerder Breng denkt dat onder meer Breng Flex, waarmee via een app vervoer geregeld kan worden, een goed alternatief is.

Verder zijn er wijzigingen op buslijn 26. In het weekend en in de avonden wordt de route ingekort tot het traject Station Dieren – Kraakselaan Doesburg, waarbij de frequentie wordt verhoogd van 1x per uur naar 2x per uur. Hiermee is de kans dat de kleine bussen overbezet raken klein.