Informatieavond over plannen voor megastal bij Ellecom

Foto: Pixabay

ELLECOM – Voor de inwoners van de gemeente Rheden wordt er maandagavond 6 november een informatieavond gehouden over de mogelijke komst van een megastal bij Ellecom. Deze maand neemt de gemeenteraad van Rheden de beslissing of de megastal er mag komen of niet.

Landgoed Middachten, eigenaar van een stuk grond aan de Eikenstraat, wil daar een megastal bouwen met maximaal 300 melkkoeien en 168 jongvee.

In het dorp staat niet iedereen hier om te springen. Daarom is onder meer het comité Hoezo Megastal? opgericht. De stichting heeft al meer dan duizend protesthandtekeningen binnen.

Ondanks de bezwaren en zorgen zet het college van burgemeester en wethouders de plannen door. Volgens het college is het besluit zorgvuldig genomen.

De avond is niet georganiseerd door de gemeente Rheden, maar door het comité Hoezo Megastal?, Belangengemeenschap De Steeg & Havikerwaard en een aantal inwoners van de gemeente Rheden.

Vertegenwoordigers van Landgoed Middachten en Comité Hoezo Megastal Ellecom zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

De avond wordt gehouden in het Parkhuis aan de Parkweg 5 in De Steeg en begint om 20.00 uur.