Streeknieuws

Plan voor heideboerderij op of rond de Posbank

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – In de gemeente Rheden komt mogelijk een heideboerderij. Er wordt gekeken of zo’n boerderij haalbaar is op of rond de Posbank. De gemeente Rheden is positief over het idee en stelt 1500 euro beschikbaar het onderzoek.

De Federatie Heideboerderijen is de initiatiefnemer en wil een aantal Heideboerderijen ontwikkelen in Nederland. Het concept van een Heideboerderij gaat om het herstellen van heidelandbouw. Een heideboerderij herstelt de nutriëntenkringloop van heidebegrazing, schapenmest, akkerbouw en het vermarkten van (streek)producten.

Naast de gemeente Rheden, de Rhedense Schaapsekudde, Natuurmonumenten en landgoed Rhederoord worden er nog meer partners gezocht voor de heideboerderij.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten