Streeknieuws

Carol van Eert wordt nieuwe burgemeester van Rheden

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Carol van Eert wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Rheden. Hij werd dinsdagmiddag tijdens een raadsvergadering op het gemeentehuis in De Steeg voorgedragen door de gemeenteraad.

Carol van Eert is 55 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen en woont in Beuningen. Sinds 2012 is hij burgemeester van de gemeente Beuningen. Eerder vervulde hij onder meer de functie van secretaris-directeur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Hij is lid van de PvdA.

Foto: Martin de Jongh

Er hadden 32 mensen gesolliciteerd op de functie. Een vertrouwenscommissie heeft de sollicitatiegesprekken met de kandidaten gevoerd en de aanbeveling voorbereid voor de gemeenteraad.

Rheden heeft een nieuwe burgemeester nodig, omdat de huidige burgemeester Petra van Wingerden op 31 december stopt. Sinds 2004 is zij burgemeester van de gemeente Rheden.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moeten nog goedkeuring geven, maar dat is een formaliteit. Als alles gaat zoals verwacht, wordt de nieuwe burgemeester voor half januari 2018 geïnstalleerd.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten