Streeknieuws

Parbleu: Aujourd’hui est le jour de la langue Française à Lyceé Het Rhedens

Foto: Pixabay

ROZENDAAL – Op Het Rhedens in Rozendaal was donderdag extra veel aandacht voor de Franse taal. Dat is nodig, vinden francofielen, want veel meer leerlingen kiezen voor Duits.

Op de school wordt stilgestaan bij de taal, onder meer met een speciale bijeenkomst. De brugklassers zijn in blauw-wit-rood gekleed, en de croissants voor 50 cent vinden gretig aftrek.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Lucie Baake is blij met de aandacht voor de taal. Als docent Frans vindt ze het belangrijk dat de leerlingen de taal leren, maar dat gebeurt steeds minder. Op het VWO moet je kiezen tussen Duits en Frans. Veel leerlingen kiezen voor Duits, omdat ze denken dat het makkelijker is. Op de havo is het een keuzevak.

Ook kiezen veel leerlingen Duits omdat ze denken dat dat beter is voor het zakenleven. Volgens Barbara Smit, sectiehoofd Frans op Het Rhedens, is dat een misverstand. Het gebied waar Duits (of Spaans) wordt gesproken is kleiner dan de regio waar Frans wordt gesproken.

Of de dag er ook toe leidt dat meer leerlingen voor Frans als keuzevak kiezen is nog maar de vraag. Baake is een fel voorstander: ‘Wanneer je Frans spreekt met iemand die de taal ook spreekt, raak je ze recht in hun hart.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten