Werkstraffen voor massale vechtpartij in Dieren

Foto: Pixabay

ARNHEM – De rechtbank in Arnhem veroordeelde donderdag vier mannen uit Arnhem tot werkstraffen voor hun aandeel tijdens een vechtpartij in Dieren. Drie andere mannen uit Arnhem werden vrijgesproken, omdat niet bewezen kon worden dat zij een aandeel hadden in het geweld.

Op 21 april 2015 vond in Dieren een massale vechtpartij plaats. Op die avond raakte twee groepen jongeren slaags met elkaar. De aanleiding voor de vechtpartij was een beëindigde relatie tussen twee mensen uit beide groepen. Drie mannen uit Dieren raakten daarbij gewond, van wie één ernstig. Deze man liep een dubbele kaakbreuk op.

Volgens de rechtbank is de Arnhemse groep naar Dieren gereisd, waarbij zij een confrontatie niet uit de weg zijn gegaan. De groep uit Dieren kwam pas gaandeweg het incident bij elkaar.

Voorwaardelijke celstraf en werkstraffen

Een 22-jarige Arnhemmer kreeg met een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een werkstraf van 180 uur de hoogste straf. De rechtbank houdt hem verantwoordelijk voor de dubbele kaakbreuk die 1 van de slachtoffers heeft opgelopen.

Twee Arnhemmers van 21 jaar kregen voor hun aandeel een taakstraf van 180 uur opgelegd. Een 19-jarige Arnhemmer werd veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur, waarvan 40 voorwaardelijk.

Vrijspraak

Een 19-jarige man uit Arnhem en 2 22-jarige Arnhemmers werden vrijgesproken. Volgens de rechtbank kan niet worden bewezen dat zij een aandeel in de vechtpartij hadden.

Tot slot moeten de veroordeelde mannen schadevergoedingen betalen aan 2 van de slachtoffers.