Doesburgsedijk in Dieren maximaal vijf dagen dicht

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – De Doesburgsedijk in Dieren is sinds maandag maximaal vijf dagen dicht tussen de Arnhemsestraatweg en de Hogestraat. De werkzaamheden zijn nodig om de nieuwe fietsroute tussen Ellecom en Dieren aan te laten sluiten op de Doesburgsedijk.

Ook wordt de bestaande bushalte iets verplaatst en komt er een nieuwe oversteek voor fietsers. Daarnaast wordt het asfalt vervangen. De werkzaamheden zijn onderdeel van Traverse Dieren om de doorstroming van het verkeer in Dieren te verbeteren.

Foto: Traverse Dieren

Er worden verkeersregelaars ingezet bij de turborotonde met de Doesburgsedijk en de aansluiting N317 met de Doesburgsedijk. De fietspaden blijven toegankelijk net zoals de bushalte op het stationsplein.

Voor het verkeer zijn er twee alternatieve routes:

  • Vanuit Doesburg/Arnhem is Dieren te bereiken via de N317 richting Ellecom en de weg langs het spoor. Ter hoogte van de Zutphensestraatweg is de wijk te bereiken, en ook vanuit de tegenovergestelde richting.
  • Dieren uitrijden kan via de Zuthpensestraatweg (kanaalzone) en de Hogestraat richting de Doesburgsedijk naar de N317.