Streeknieuws

Rhedenaar krijgt geen straf voor vernielingen en brandstichting

Foto: Pixabay

ARNHEM – Een 30-jarige man uit Rheden is ontslagen van rechtsvervolging, omdat hij volgens de rechtbank ontoerekeningsvatbaar is. Hij is dus wel schuldig, maar krijgt daarvoor geen straf

Volgens de rechtbank vernielde hij in februari 2016 in Arnhem een aantal autoruiten en een autospiegel. Daarnaast gooide de man een ruit van een woning in. Ook maakte hij zich schuldig aan brandstichting en een poging daartoe met een molotovcocktail.

De rechtbank volgt de adviezen van de psychiater en psycholoog en legt de man geen straf op. Zijn behandeling wordt voortgezet in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De rechtbank vindt dat voldoende veiligheid bieden.

De Rhedenaar moet wel schadevergoedingen van in totaal bijna 4 duizend euro aan de benadeelden betalen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten