Streeknieuws

Voor- en tegenstanders spreken in over megastal bij Ellecom

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – De gemeenteraad van Rheden besprak dinsdagavond het plan voor een megastal aan de Eikenstraat bij Ellecom. Voor- en tegenstanders grepen de mogelijkheid om in te spreken om de raadsleden te overtuigen.

Het comité Hoezo Megastal? heeft de afgelopen tijd meer meer dan 1600 handtekeningen verzameld. Die werden  aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders van Rheden. Ook voorstanders hadden honderden handtekeningen verzameld.

Landgoed Middachten wil aan de Eikenstraat een megastal bouwen met maximaal 300 melkkoeien en 168 jongvee. Ondanks dat er bezwaren zijn zet het college van burgemeester en wethouders van Rheden de plannen door. Volgens het college gaat het om een zorgvuldig besluit.

De gemeenteraad kon dinsdagavond vragen stellen, maar er werd nog geen besluit genomen. Dat gebeurt pas eind deze maand.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten