Streeknieuws

Maximumsnelheid omhoog van Ellecom naar Dieren

De nieuwe N348 tussen Ellecom en Dieren. Foto: Martin de Jongh

DIEREN – De maximumsnelheid vanaf de turborotonde bij Ellecom richting Dieren is omhoog gegaan. Er mag nu vijftig kilometer per uur gereden worden.

Volgens de provincie Gelderland is de hinder van de bouw van de fietstunnel minimaal voor het verkeer. ‘Daarom verhogen wij de maximumsnelheid in overleg met de politie en partners’, aldus de provincie.

Er komen wel wat aanpassingen: ter hoogte van de fetsoversteek Lange Jufer worden de verkeerslichten aangepast, deze gaan langer op groen.

Alleen tussen de turborotonde Doesburgsedijk en het punt voorbij de Wilhelminaweg blijft 30 km per uur de maximumsnelheid. Daar is het volgens de provincie erg druk met veel auto’s en fietsers en dan is harder rijden niet verantwoord.

Bij Ellecom en het station bij Dieren wordt gewerkt aan Traverse Dieren, het verkeersproject om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten