Oproep: kom naar de gemeenteraadsvergadering over megastal Ellecom

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Het comité Hoezo Megastal? doet de oproep om dinsdagavond naar de vergadering van de gemeenteraad van Rheden te komen. Dan neemt de gemeenteraad de beslissing over een nieuw bestemmingsplan die de komst van een megastal bij Ellecom mogelijk maakt.

Landgoed Middachten, eigenaar van een stuk grond aan de Eikenstraat, wil daar een megastal bouwen met maximaal 300 melkkoeien en 168 jongvee. Het gaat om een samenvoeging van twee boerderijen die dan worden opgeheven.

Verdeeldheid in het dorp

In het dorp is er verdeeldheid ontstaan over het plan. Tegenstanders hebben zich verzameld in het comité Hoezo Megastal?. Het comité verzamelde in Ellecom 378 handtekeningen tegen de komst van de megastal. In heel Rheden werden 1609 handtekeningen opgehaald. Ook voorstanders hebben al honderden handtekeningen in het dorp verzameld.

De gemeenteraad heeft het laatste woord en moet dinsdagavond de knoop doorhakken. De vergadering begint om 19.30 uur op het gemeentehuis in De Steeg.