Megastal bij Ellecom komt er definitief, gemeenteraad gaat akkoord

Foto: Martin de Jongh

ELLECOM – Het is definitief. Bij Ellecom komt een megastal met maximaal 300 melkkoeien en 168 jongvee. Dat heeft een meerderheid van de  gemeenteraad van Rheden dinsdagavond besloten. Over de komst van de megastal was de afgelopen tijd veel discussie en zorgde voor verdeeldheid in het dorp.

Ook in de gemeenteraad leverde de beslissing om het bestemmingsplan aan te passen om de megastal mogelijk te maken verdeeldheid op.

Na een lange discussie was er een kleine meerderheid voor het plan. Er waren vijftien stemmen voor en twaalf tegen. De SP diende samen met de PvdA en GPR/B nog een voorstel in om een nieuw plan te maken, maar dat haalde geen meerderheid.

Landgoed Middachten, eigenaar van een stuk grond aan de Eikenstraat, laat daar de stal bouwen. Het gaat om een samenvoeging van twee boerderijen die dan worden opgeheven.