Streeknieuws

Rhedense aanpak geheugenproblemen ook in andere gemeenten

Foto: Pixabay

DE STEEG – De Technologie Trolley, een voorziening in de gemeente Rheden voor mensen met geheugenproblemen, is zo succesvol dat het project ook in de gemeenten Arnhem, Overbetuwe en Doesburg wordt opgezet.

Sinds anderhalf jaar zet de gemeente Rheden de Technologie Trolley in om mensen met dementie of andere geheugenproblemen in hun dagelijks leven te ondersteunen. Deze mensen krijgen in hun vertrouwde omgeving begeleiding bij het omgaan met technologische hulpmiddelen, zoals een pratende pillendoos, datumklok of kleding met GPS.

‘De mensen die gebruikmaken van de Technologie Trolley hebben soms forse geheugenproblemen. Met deze aanpak hebben mensen langer grip op hun leven. Dat is niet alleen prettig voor henzelf, het ontlast ook de mantelzorgers’, aldus Wouter Groot Koerkamp, die als ambtenaar bij de Technologie Trolley betrokken is.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten