Het is nu officieel: Carol van Eert nieuwe burgemeester van Rheden

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Het was een formaliteit, maar het moest nog wel gebeuren. Bij Koninklijk Besluit is Carol van Eert benoemd tot de nieuwe burgemeester van Rheden. Hij gaat 11 januari aan de slag op het gemeentehuis in De Steeg.

Carol van Eert werd begin november voorgedragen door de gemeenteraad, maar de commissaris van de koningin en de minister moesten nog hun goedkeuring geven en dat is nu het geval.

Carol van Eert is 55 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen en woont in Beuningen. Sinds 2012 is hij burgemeester van de gemeente Beuningen. Eerder vervulde hij onder meer de functie van secretaris-directeur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Hij is lid van de PvdA.

Rheden heeft een nieuwe burgemeester nodig, omdat de huidige burgemeester Petra van Wingerden op 31 december stopt. Sinds 2004 is zij burgemeester van de gemeente Rheden.