KNMI geeft code rood af: sneeuw, gladheid en Posbank dicht

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De sneeuw zorgt vandaag voor veel problemen. Het KNMI heeft inmiddels het weeralarm code rood afgegeven, omdat het glad is op de wegen. In de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn al diverse fietsers onderuit gegaan.

Rijkswaterstaat adviseert om vandaag niet de weg op te gaan als het niet nodig is. In deze regio kan 5 tot 15 cm sneeuw vallen. Volgens het KNMI blijft het tot laat in de avond sneeuwen.

Foto: Martin de Jongh

Veel wegen op de Posbank bij Rheden zitten sinds zaterdagochtend al dicht door de sneeuwval. Alleen via De Steeg is het natuurgebied nog per auto bereikbaar. Op de heuvels ligt een flink pak sneeuw. De weg vanaf De Steeg naar het Posbank monument en paviljoen is begaanbaar.

Foto: Martin de Jongh

De Transferiums, bezoekerscentra, bedrijven en overige parkeerplaatsen aan de voet van de Posbank zijn wel bereikbaar. Van daaruit is het wel mogelijk om wandelend over de Posbank te lopen. Overigens is het wel uitkijken, omdat door de sneeuw veel takken afbreken.

Foto: Martin de Jongh

Vannacht verlaat de sneeuw het oosten, maar blijft er kans op gladheid bestaan door sneeuwresten en bevriezing.