Kerstboom schittert weer op dorpsplein in Rheden

Foto: Wouter Rijnbende

RHEDEN – Sinds vrijdag heeft Rheden weer een kerstboom op het dorpsplein bij De Pomp. De vrijwillige brandweer uit Dieren hielp Oranjevereniging “Rheden voor Oranje” een dag later om met hun hoogwerker de lampjes in de boom te hangen.

Vorig jaar stond er voor het eerst sinds jaren geen kerstboom op het plein, omdat Stichting Rheden Promotie geen geld had en haar activiteiten staakte.  Daarom heeft voor dit jaar Rheden voor Oranje de taak op zich genomen om een kerstboom te plaatsen.

In het verleden werd de boom geplaatst door Stichting BreBo en werd toen bijna elk jaar wel vernield. In 2013 nam Stichting Rheden Promotie de verantwoordelijkheid van het plaatsen van de boom over en plaatste er een bewakingscamera bij. Toen hielden de vernielingen op.