Streeknieuws

Afvalbakken en verkeersborden, 6500 euro schade tijdens jaarwisseling in Rheden

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Tijdens de jaarwisseling is er in de gemeente Rheden voor duizenden euro’s aan spullen vernield. De gemeente Rheden zit met een schadepost van 6500 euro, 1000 euro minder dan de vorige jaarwisseling.

Het gaat vooral om vernielde afvalbakken, in totaal 16 stuks in Dieren, Rheden en Velp. Daarnaast zijn er 14 verkeersborden vernield en 1 putdeksel. Het schadebedrag was alleen in 2016 lager. Over het algemeen is er een dalende tendens te zien in de afgelopen tien jaar.

Naast de schade aan de openbare ruimte is er door vuurwerk ook brand uitgebroken in het clubgebouw van de voormalige Duivenvereniging in Rheden. Bij basisschool ’t Schaddeveld in Dieren ontstond dinsdagavond veel schade door een vuurwerkbom. Ook was een containerhok bij basisschool De Boomgaard in Dieren het doelwit.

De kosten hiervan zijn volgens de gemeente Rheden nog niet bekend omdat ook de verzekering hierbij een rol speelt.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten