Streeknieuws

130 bomen omgewaaid in Rheden, Posbank nog deels dicht

Foto: Studio Rheden

VELP – Door de westerstorm van donderdag zijn in de gemeente Rheden in totaal 130 bomen omgewaaid. Dat meldt de gemeente Rheden. De particuliere bomen zijn in de berekening niet meegenomen.

Naast de bomen zijn ook twee scholen, twee sportzalen, drie lichtmasten en twee verkeersboden beschadigd geraakt. Het is niet te zeggen hoeveel schade particulieren hebben geleden.

Vanwege gevaar voor vallende takken en bomen werd donderdag natuurgebied De Posbank afgesloten.  Inmiddels is het wel weer mogelijk om via Rheden naar boven te gaan. De populaire hondenuitlaatplaats het Rozendaalse Veld is niet via Rozendaal te bereiken, maar wel via Beekhuizen in Velp.

Natuurmonumenten waarschuwt wel om voorzichtig te zijn in de bossen, omdat er nog steeds gevaar is voor vallende takken.

De gemeentelijke begraafplaatsen werden uit voorzorg ook afgesloten, maar die zijn weer (beperkt) bereikbaar.

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten