Streeknieuws

Rozendaalse Veld is enige mogelijke plek voor ontploffingen

Foto: politie Velp

VELP – Het Rozendaalse Veld is de enige plek voor de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) om projectielen en vuurwerk onschadelijk te maken. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders na vragen van D66 Rheden.

De partij wilde opheldering over het onschadelijk maken van illegaal vuurwerk op het Rozendaalse Veld bij Velp en Rozendaal. Het gebied staat bekend als stiltegebied en is populair als hondenuitlaatplaats.

In december was er een partij illegaal vuurwerk onderschept door de politie. De EOD liet het vuurwerk gecontroleerd ontploffen op het Rozendaalse Veld.

Volgens het college is het Rozendaalse Veld de enige plek in Velp en omgeving die voldoet aan de eisen van de EOD. Het ploffen van explosieven moet in de gemeente plaats vinden waar het explosief wordt gevonden, omdat de burgemeester in principe ‘eigenaar’ is van het explosief. Daarnaast wil de EOD geen grote afstand rijden met explosieven in de auto.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten