Fietsers negeren massaal afsluiting Arnhemsestraatweg in Velp

Arnhemsestraatweg in Velp. Foto: Studio Rheden

VELP – Fietsers negeren massaal de afsluiting van de Arnhemsestraatweg in Velp. De weg zit sinds twee weken dicht, omdat de doorgaande weg wordt opgeknapt en een nieuwe riolering krijgt. Alleen de trolleybussen kunnen via een bussluis nog doorrijden.

Fietsers moeten 100 meter omrijden, maar veel van hen negeren de omleiding. Zij pakken de stoepen of rijden over de busbaan. Dit levert volgens de aannemer gevaarlijke situatie’s op.

Daarom zijn er extra borden op de voetpaden geplaatst met de waarschuwing om niet te fietsen op het voetpad en af te stappen. Naast de borden zal er ook extra gecontroleerd worden.

Forse boete

De eerste paar dagen reden er ook auto’s door de bussluis, maar dit gaat volgens de aannemer al een stuk beter. Wie gepakt wordt loop het risico op een forse boete. Het negeren van een geslotenverklaring kost 90 euro en over een busbaan rijden levert nog eens 140 euro op.

Eerder werden er ook al bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die vanuit centrum probeerden om bij de Lidl de Noorder Parallelweg in Velp te pakken, maar daar geldt eenrichtingsverkeer. Ook daar zijn extra borden geplaatst.

Nog even geduld

De Arnhemsestraatweg zit dicht tussen het kruispunt met de Daalhuizerweg en de Nordlaan tot en met de kruising met de Ommerhofselaan. De kruising met de Ommerhofselaan gaat begin februari alweer open. De Arnhemsestraatweg gaat pas 18 maart weer open. Het kruispunt met de Daalhuizerweg en Nordlaan is gewoon open.