Verenigingen

Braakballen pluizen in bezoekerscentrum Veluwezoom

Foto: natuurmonumenten

RHEDEN – In Bezoekerscentrum Veluwezoom kunnen kinderen vanaf 6 jaar tussen 11.00 en 13.00 uur op zondag 28 januari braakballen pluizen en ontdekken wat uilen allemaal eten. 

Uilen braken de restanten van hun prooi uit als een bal….. een braakbal. Als je ze met een pincet uit elkaar peutert en bekijkt met een loep, dan zie je wat de uil allemaal gegeten heeft. Je vindt bijvoorbeeld de botjes van vogels of kikkers. Of je ontdekt schildjes van kevers of de haren en botjes van muizen in een braakbal.

Kinderen betalen voor deelname aan deze activiteit 4 euro. Aanmelden en meer informatie is te vinden op www.natuurmonumenten.nl/activiteiten. Ouders hoeven zich voor deze activiteit niet aan te melden.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten