Koninklijke onderscheiding voor drijvende kracht achter Waalse Hervormde kerk

Foto: twitter / Carol van Eert

VELP – Ginette Prins-Lemonnier zet zich al 55 jaar in als vrijwilliger voor de Waals Hervormde kerk Arnhem-Nijmegen op zowel regionaal als landelijk niveau. Zondag werd zij verrast door burgemeester Carol van Eert met een Koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Waals Hervormde kerk in Arnhem. Ginette is daar al 55 jaar actief en heeft in al die jaren diverse bestuursfuncties bekleed, maar was vooral de drijvende kracht achter veel activiteiten met als doel de sociale contacten te bevorderen.

Ondanks de achteruitgang van het aantal leden is zij op zoek gegaan naar vernieuwing, maar met behoud van de specifieke eigenheid van de geloofsgemeenschap, namelijk het Frans.

Door haar inspanningen is het gelukt met hulp van nieuwe leden de kerkgemeente weer nieuw leven in te blazen. Ook voor Franstalige immigranten, waaronder vluchtelingen, heeft zij zich altijd persoonlijk actief ingezet.

Ginette heeft de Waalse Hervormde kerk meer dan een halve eeuw gaande gehouden en door een aantal dieptepunten geleid. Hierdoor is de Waalse protestantse gemeente Arnhem-Nijmegen nog steeds een kleine, maar actieve gemeente.