Zutphenaar vrijgesproken van aanranding vrouw (82) uit Rheden

Foto: Pixabay

ZUTPHEN – Een 60-jarige man uit Zutphen is vrijgesproken van aanranding van een 82-jarige vrouw uit Rheden. Volgens de rechtbank is er gebrek aan voldoende bewijs.

De officier van justitie vond dat er wel voldoende bewijs was dat de man geprobeerd had de vrouw aan te randen. De aangifte van de vrouw en de door haar beschreven gang van zaken vond de officier van justitie betrouwbaar en gesteund door getuigenverklaringen.

De officier van justitie eiste één maand voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 100 uur tegen de man.

De advocaat vond dat de man moest worden vrijgesproken. De Zutphenaar verklaarde over een andere gang van zaken dan de vrouw, namelijk dat er meerdere seksuele handelingen hebben plaatsgevonden tussen hen en dat de vrouw dit goed zou hebben gevonden.

De verklaringen van de man en de vrouw staan volgens de rechtbank lijnrecht tegenover elkaar. Andere verklaringen van onder anderen getuigen geven hierover ook niet voldoende duidelijkheid.

Wat er daadwerkelijk is gebeurd kan de rechtbank dus niet vaststellen. De rechtbank vindt het feit daarom niet bewezen. De rechtbank heeft daarom de Zutphenaar vrijgesproken.