Kampioenschap schaken in juli en augustus in Dieren

Foto: ONK / Peter Boel

DIEREN – Voor de schakers van het Condigne Open NK wordt 2018 een heel speciaal jaar in Theothorne Dieren. Van 23 juli tot en met 2 augustus vinden de Bondswedstrijden voor de vijftigste maal plaats in de gemeente Rheden.

In het Theothorne-complex is het toernooi voor de veertigste keer te gast. Er is ook een jubileumboek met veel info over de winnaars en de beslissende partijen van de afgelopen jaren, maar ook over de omstandigheden waarin de toernooien plaatsvonden en over kleurrijke deelnemers en vreemde voorvallen.

Via een speciale actie zal de Velpse schaaktrainer Martijn Boele in april en mei clinics verzorgen op basisscholen in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Scholen die zich hiervoor inschrijven krijgen lessen van Boele, afgesloten met een simultaan, en een speciaal schaakpakket van de KNSB.

De vorig jaar afgetreden burgemeester Petra van Wingerden is in 2018 ambassadeur van het toernooi. De nieuwe burgemeester Carol van Eert zit in het erecomité van het evenement. Kijk voor meer info op Schaakbond.nl.