Streeknieuws, Verkiezingen2018

Het is definitief: acht partijen in Rheden doen mee aan verkiezingen

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – Het is nu definitief vastgesteld. Aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Rheden doen acht partijen mee. Dat is één partij minder dan tijdens de verkiezingen van vier jaar geleden.

Gemeentebelangen zit nu nog in de gemeenteraad, maar de lokale partij besloot vorig jaar oktober om niet mee te doen aan de verkiezingen. De partij zit nu nog met één zetel in de gemeenteraad. Gemeentebelangen kan geen geschikte kandidaten vinden die de kar willen trekken. Ook de leeftijd van de zittende fractieleden speelt een rol.

Door de beslissing van Gemeentebelangen doet er nog maar één lokale partij mee aan de verkiezingen en dat is GPR Burgerbelangen. De andere partijen vertegenwoordigen een landelijke partij.

De definitieve kieslijst

  1. D66
  2. SP
  3. CDA
  4. VVD
  5. PvdA
  6. GroenLinks
  7. GPR Burgerbelangen
  8. ChristenUnie

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten