Streeknieuws

Fout met kwijtschelding belastingen in gemeente Rheden

Foto: Pixabay

DE STEEG – Bij diverse inwoners van de gemeente Rheden met een laag inkomen, die recht hebben op kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen, kregen afgelopen week een brief van de gemeente waarin staat dat ze daar ineens geen recht meer op hebben. Het blijkt om een fout te gaan.

De brief viel bij mensen in de bus die bijvoorbeeld al jaren hetzelfde inkomen hebben en ook al jaren in aanmerking komen voor kwijtschelding.

Wethouder Ronald Haverkamp geeft aan Studio Rheden toe dat er een fout is gemaakt. ‘Daar wil ik ook mijn excuses voor aanbieden. En al die mensen die dat betreft krijgen een brief dat het fout is gegaan en dat het allemaal hersteld wordt.’

De oorzaak ligt bij een extern bureau. ‘Wij hebben de belastingen uitbesteed aan De Connectie, een bureau dat voor ons die werkzaamheden doet. Die doet dat voor het eerst en die hebben een fout gemaakt’, aldus de wethouder.

Het is niet bekend wat er precies is misgegaan en hoeveel verkeerde brieven er zijn verstuurd. De nieuwe brief wordt begin deze week bij de betreffende inwoners bezorgd.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten