Verenigingen

Kinderen gaan op zoek naar voetsporen op de veluwe

Foto Natuurmonumenten

RHEDEN – Natuurmonumenten organiseert op zondag 18 februari een bijzondere wandeltocht, speciaal voor kinderen van 8 tot12 jaar. Ze gaan op zoek naar voetsporen van dieren.

Aanmelden kan via Natuurmonumenten.nl. Kosten per kind voor deelname aan deze activiteit zijn 4,00 euro. Ouders zijn ook welkom.

In Nationaal Park Veluwezoom leven veel dieren. Als je meer van de sporen van dieren weet, zie je steeds meer welke dieren aanwezig zijn in het bos. Het leuke van sporen is dat ze een verhaal vertellen.

Sporen geven informatie over de manier waarop een dier een terrein gebruikt, zijn voedsel vergaart of bijvoorbeeld zijn nest bouwt. Je moet bij diersporen denken aan pootafdrukken, vraatsporen, schraapsporen, woonplekken, uitwerpselen, veren, haren en botten.

 

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten