Project om jongeren te helpen te ondernemen begonnen

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – In de gemeente Rheden is  VeluwezOOOm got talent begonnen. Dit project is bedoeld voor leerlingen en studenten die iets extra’s willen doen tijdens hun opleiding.

VeluwezOOOm got talent! ondersteunt de jongeren om een sociaal project op te zetten, een eigen onderneming te starten of zich als ZZP-er in de gemeente Rheden te vestigen.

Het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente Rheden hebben samen een lesprogramma van 6 maanden ontwikkeld. Wekelijks krijgen de leerlingen en studenten tot half juni 2 uur extra les. Het bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente Rheden verzorgen deze lessen.

Leerlingen en studenten van onder meer Helicon MBO Velp, Het Rhedens, Aeres MBO Velp,Hogeschool Van Hall Larenstein, het Astrum College en Arentheem College Titus Brandsma doen aan VeluwezOOOm got talent! mee. Door de opzet krijgen zij de kans om bij bedrijven, ondernemingen, instituten en omwonenden in beeld te komen.