Streeknieuws

Helicon MBO Velp en Apeldoorn gaan samen verder in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – Helicon MBO Apeldoorn en Velp gaan fuseren. Beide scholen komen op Landgoed Larenstein in Velp, de huidige plek van Helicon MBO Velp. De school wil een sterke groene mbo-school rond de Veluwe worden.

De financiële situatie van beide scholen werd volgens Helicon steeds meer een punt van zorg. Aan de ene kant door algemene bezuinigingen die het hele groene onderwijs troffen. Aan de andere kant doordat beide scholen relatief veel kleine opleidingen hebben. Volgens Helicon raakt daardoor de verhouding tussen het aantal leerlingen en de kosten voor medewerkers en gebouwen uit balans.

Alle opleidingen van Helicon MBO Apeldoorn en Helicon MBO Velp worden vanaf schooljaar 2018-2019 vanaf Landgoed Larenstein in Velp gegeven. De komende weken wordt er met alle leerlingen en medewerkers gesproken wat de fusie voor hen persoonlijk betekent.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten