Onderzoek naar oorzaak uitslaande brand appartementencomplex in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – Het is nog onduidelijk hoe de uitslaande brand in een appartementencomplex aan de Daalhuizerweg in Velp is ontstaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag moesten 54 bewoners in allerijl worden geëvacueerd. Er wordt zaterdag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Bij de brand vielen geen gewonden, zegt woordvoerder Rene Bierman van de Veligheidsregio Gelderland-Midden op Studio Rheden Radio. ‘Er zijn wel vijf mensen nagekeken door de ambulancediensten vanwege toch wat rookinhalatie, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis.’

Luister hier naar het hele gesprek met woordvoerder Rene Bierman van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden op Studio Rheden Radio.

Mensen gewekt door brandmeldinstallatie

De brand begon rond 03.30 uur. Er wonen in het complex 58 mensen uit het buitenland die in Nederland werken, maar er waren op het moment van de brand 54 bewoners aanwezig. Zij konden op tijd naar buiten komen. ‘Gelukkig was daar een brandmeldinstallatie die de mensen allemaal gewekt heeft’, zegt de woordvoerder.

Opgevangen in De Arnhorst

De bewoners konden tijdelijk worden opgevangen worden in de naastgelegen basisschool De Arnhorst. ‘Daar konden de 54 mensen gelukkig in ieder geval even warm zitten. Daarna is er gelijk gezocht. Men heeft het voormalig Hotel Velp bereid gevonden om alle mensen te kunnen opvangen’, zegt de woordvoerder. In dit complex wonen ook buitenlandse werknemers. Het is nog niet bekend wanneer de bewoners weer terug kunnen naar het complex aan de Daalhuizerweg.

Forse schade

De schade in het complex is fors. ‘Een studio is helemaal uitgebrand. De naastgelegen kamers hebben allemaal roet- en waterschade’, meldt Bierman.