Ellecom heeft eind dit jaar weer een muziektent

Foto: Martin de Jongh

ELLECOM – Ellecom heeft begin december weer een muziektent op het Dorpsplein staan. Dat verwacht wethouder Ronald Haverkamp. Door een verwoestende brand op oudejaarsdag in 2016 werd de vorige muziektent in de as gelegd. De oorzaak was waarschijnlijk vuurwerk.

Sinds 1948 nam de muziektent een centrale plaats in op het Dorpsplein van Ellecom en was een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners en verenigingen. Onder meer de Ellecomse Oranjevereniging en muziekvereniging Excelsior waren er vaak te vinden.

Benefietconcert

Vorig jaar april hielden muziekvereniging Excelsior en de Ellecomse Oranjevereniging een benefietconcert om geld in te zamelen voor de herbouw van de muziektent.

Het duurde wat langer

In de oorspronkelijke planning was het de bedoeling dat de muziektent er in maart al zou staan. ‘In de gesprekken met de bewoners heeft het wat langer geduurd om tot een goed plan te komen’, zegt Haverkamp. ‘Met de bouw zal begin oktober begonnen worden. Met de huidige planning zal de muziektent naar verwachting begin december opgeleverd zijn.’

2018 is belangrijk

Daarmee staat de muziektent er nog in 2018 en dat is belangrijk voor Excelsior. Dit jaar bestaat de muziekvereniging 125 jaar en is de oudste fanfare in de gemeente Rheden