Fietsster met mobieltje schuldig aan dodelijk verkeersongeval in Velp

Arnhemsestraatweg in Velp. Foto: Studio Rheden

VELP – Een 23-jarige vrouw uit Arnhem is door de rechter veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op de Arnhemsestraatweg in Velp. De vrouw moet een taakstraf van 150 uur uitvoeren.

Het ongeval vond plaats in juni 2017 op de fietsstrook van de Arnhemsestraatweg in Velp. De vrouw was volgens de rechter tijdens het fietsen bezig met haar mobieltje. Zij zag daardoor een 83-jarige vrouw die met een rollator op het fietspad liep, niet. De vrouw botste met haar fiets op de bejaarde vrouw en viel bovenop de haar. Het slachtoffer is twee dagen later aan haar verwondingen overleden.

‘Het gebruik van een smartphone in het verkeer leidt af en is gevaarzettend. Dat geldt ook voor een fietser. De vrouw is te veel en te lang afgeleid geweest door haar smartphone. Daardoor heeft ze de voetgangster niet gezien, haar snelheid onvoldoende aangepast en onvoldoende afstand gehouden. Het ongeval is daarmee veroorzaakt door aanmerkelijke onoplettendheid van de vrouw en dus aan haar schuld te wijten’, aldus de rechtbank.