Verenigingen

Presentatrice Jill Schirnhofer adopteert eerste lammetje

Foto: herderin Cynthia Berendsen / Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Presentatrice Jill Schirnhofer adopteert op woensdagmiddag (7 maart) het eerst geboren lammetje van de Rhedense schaapskudde. Herderin Cynthia Berendsen overhandigt de pasgeborene aan Jill, waarna zij het een naam mag geven.

Het gaat om een financiële adoptie, het lammetje gaat daarna weer terug naar zijn moeder. Op deze manier draagt ze ook bij aan de instandhouding van de Rhedense schaapskudde.

Jill is naast presentatrice ook illustrator, schrijver, programmamaker en actrice. Ze is vooral bekend van het tv-programma ‘Jill’.

Via de website Schaapskudde.nl is het nu al mogelijk een lammetje te adopteren voor 25 euro.

Foto: Martin de Jongh

Herderin Cynthia Berendsen: ‘De eerste geboorte én de eerste adoptie, dat zijn toch ieder jaar weer bijzondere momenten. De lammertijd is voor onze kudde de drukste én de mooiste tijd van het jaar. We brengen soms letterlijk dag en nacht met elkaar door. Wakend over mijn schaapjes, met een glaasje wijn tussen het stro, breng ik dan de nacht door in de stal.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten