Presentatrice Jill Schirnhofer adopteert eerste lammetje

Foto: herderin Cynthia Berendsen / Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Presentatrice Jill Schirnhofer adopteert op woensdagmiddag (7 maart) het eerst geboren lammetje van de Rhedense schaapskudde. Herderin Cynthia Berendsen overhandigt de pasgeborene aan Jill, waarna zij het een naam mag geven.

Het gaat om een financiële adoptie, het lammetje gaat daarna weer terug naar zijn moeder. Op deze manier draagt ze ook bij aan de instandhouding van de Rhedense schaapskudde.

Jill is naast presentatrice ook illustrator, schrijver, programmamaker en actrice. Ze is vooral bekend van het tv-programma ‘Jill’.

Via de website Schaapskudde.nl is het nu al mogelijk een lammetje te adopteren voor 25 euro.

Foto: Martin de Jongh

Herderin Cynthia Berendsen: ‘De eerste geboorte én de eerste adoptie, dat zijn toch ieder jaar weer bijzondere momenten. De lammertijd is voor onze kudde de drukste én de mooiste tijd van het jaar. We brengen soms letterlijk dag en nacht met elkaar door. Wakend over mijn schaapjes, met een glaasje wijn tussen het stro, breng ik dan de nacht door in de stal.’