Frans Bauer dol op de bamiballen uit Velp

Foto: Facebook Omroep Gelderland

VELP – Als Frans Bauer denkt aan Velp, dan denk hij aan een bamibal. De volkszanger zei woensdag op Radio Gelderland dat hij helemaal dol is op de bamiballen van een snackbar aan de Hoofdstraat in Velp.

In de studio van Radio Gelderland werd Frans verrast met een paar versgebakken bamiballen uit Velp. Daarnaast kreeg hij nog een doosje mee om ze thuis zelf in het frituur te gooien.

De liefde voor de bamibal uit Velp gaat volgens Frans ver terug. ‘Vroeg werkte ik heel vaak in de studio in Arnhem, met Emile Hartkamp. En die tent was 24 uur per dag open.’

Na het werk in de studio ging Frans in de nacht wel eens een balletje halen in Velp. ‘Dat vergeet je nooit meer. Dan zaten we daar ’s nachts rond een uur of twee half drie. Al die taxichauffeurs kwamen dan langs. Even een balletje doen en een frietje halen. Dat zijn dingen, dat blijft je dan bij.’

Bekijk hier het fragment