Schelmseweg in Rozendaal gaat vanaf maandag op de schop

Schelmseweg in Rozendaal. Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – De Schelmseweg in Rozendaal gaat vanaf maandag ter hoogte van de Hertog van Gelrestraat dicht. De provincie wil de weg veiliger maken voor de leerlingen die straks naar de nieuw te bouwen dorpsschool aan de Bremlaan moeten lopen of fietsen.

Na de zomer van 2018 moet de nieuwe dorpsschool klaar zijn en veel leerlingen moeten straks de drukke provinciale weg N785 (Schelmseweg) oversteken. Daarom gaat de provincie bij de Hertog Van Gelrestraat de oversteek aanpassen.

In de Schelmseweg komen middengeleiders te liggen en de Hertog van Gelrestraat krijgt een haakse aansluiting op deze weg. Het fietspad aan de westzijde van de N785 wordt verbonden met een nieuw fietspad naar de Bremlaan.

Tussen de oversteek vanaf de Hertog van Gelrestraat en het nieuwe fietspad naar de Bremlaan wordt het éénrichtingsfietspad langs de N785 een tweerichtings fietspad.

Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer omrijden. De Schelmseweg gaat 13 april weer open.