Hulp om formulieren in te vullen van start gegaan in Rheden

Foto: Pixabay

RHEDEN – In de gemeente Rheden is donderdag een proef begonnen om inwoners te helpen met het lezen van brieven, het invullen van formulieren of het aanvragen van een voorziening. In het dorp Rheden komt een inloopspreekuur. Later dit jaar moet dit ook in Velp en Dieren komen.

Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan plekken in de gemeente Rheden waar inwoners makkelijk terecht kunnen met vragen over brieven of hulp bij het invullen van formulieren. Door het starten van een formulierenhulp, waar inwoners zonder afspraak kunnen binnenlopen, wil de gemeente Rheden de drempel om een vraag te stellen of advies te vragen verlagen.

De gemeente hoopt met het inloopspreekuur dat inwoners geen voorzieningen mislopen of dat aanvragen niet volledig worden ingevuld. Iedere donderdagochtend van 9.30 – 11.30 uur een aantal vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje in het Dorpshuis Rheden aanwezig. Zodra er meer vrijwilligers zijn komt er ook een spreekuur in Velp en Dieren.