Feestelijke lampionnenoptocht door Velp

Foto: Velp voor Oranje

VELP – Jong en oud heeft genoten van de prachtige stoet met lichtjes die vrijdagavond door het centrum van Velp trok. Voorafgegaan door de muzikanten van de Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt liepen bijna 80 kinderen mee met – soms zelfgemaakte – lampions. En dat ondanks de bijna winterse kou en neerslag.

Ouders, grootouders en broers en zusjes begeleidden de vrolijk huppelende en blije kleintjes. De optocht werd afgesloten door het pronkstuk van de Velpse brandweer: een antieke, donkerrode brandweerauto, versierd met lampions, en een verkeersregelaar in een auto met zwaailicht.

De Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt en Stichting Velp voor Oranje organiseerden deze feestelijke optocht voor de verjaardag van Koning Willem-Alexander vlak voordat de zomertijd in gaat, want eind april is het ’s avonds veel te licht.

De meeste kinderen liepen met de kleurige, gratis uitgedeelde lampionnen. Maar er waren ook tientallen kinderen die zelf een lampion hadden gemaakt.

Uit de meest fantastische ontwerpen werden uiteindelijk 10 winnaars gekozen: 1e prijs: Julia van Wietmarschen; 2e prijs: Lotte Korthouder;3e prijs: Job van Wietmarschen; 4e prijs: Floris Overmars; 5e prijs: Gijs Korthouder; 6e prijs: Mano Oudions; 7e prijs: Daan Gevers; 8e prijs Isabel Schüller; 9e prijs: Tobias Schüller; 10e prijs: Mark Modderkolk; Extra prijs: Tim Korthuis.

Deze Lampionnenoptocht was de start van een reeks feestelijke programma’s die Velp voor Oranje de komende weken organiseert. Het volgende feest is de Oranjekermis aan de Vlashof, van 12 t/m 15 april en daarna natuurlijk de viering van Koningsdag op 27 april.