Faunadag op Kasteel Middachten in De Steeg

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DE STEEG – Op Kasteel Middachten in De Steeg vindt zaterdag (24 maart) de jaarlijkse Faunadag plaats. Iedereen die meer wil weten over het beheer van herten en zwijnen op de Veluwe kan langskomen. Er is extra aandacht voor eten dat de natuur ons biedt: bereiden van wild en eetbare planten uit het wild. De entree is vrij.

Geweiententoonstelling
Alle geweien van herten, reebokken en moeflons en de slagtanden van de mannelijke wilde zwijnen die het afgelopen seizoen op de Veluwe zijn geschoten, komen speciaal voor de Faunadag naar Middachten. Daar worden ze gekeurd door een keuringscommissie en vervolgens in het kasteel en bijgebouwen tentoongesteld voor het publiek.

Jachtopzichters vertellen deze dag uit eigen ervaring over jacht en faunabeheer op de Veluwe en er zijn verschillende informatiestands. Een valkenier geeft roofvogeldemonstraties.

Ook kan je zien en proeven wat de poelier van het wild maakt. Leer welke wilde planten eetbaar zijn. Speciaal voor de kinderen is er een speurtocht, waarbij ze van alles over viervoeters te weten komen. Ook worden er rondleidingen gegeven door het kasteel.

Fotowedstrijd
Tijdens het evenement wordt een fotowedstrijd georganiseerd. Elke inzender mag één foto inzenden en deze zal door een deskundige jury worden beoordeeld.  Meer informatie en een deelnameformulier is te vinden op Middachten.nl.