Streeknieuws

Opletten door wegwerkzaamheden in Velp en Rozendaal

Schelmseweg in Rozendaal. Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – Het verkeer in Velp en Rozendaal moet sinds maandagochtend goed opletten. Door wegwerkzaamheden zijn diverse doorgaande wegen afgesloten. De Arnhemsestraatweg en de kruising met de Nordlaan en Daalhuizerweg in Velp zitten al een tijdje dicht en daar komt nu ook de Schelmseweg in Rozendaal bij.

De Schelmseweg is afgesloten ter hoogte van de Hertog van Gelrestraat. De provincie wil de weg veiliger maken voor de leerlingen die straks naar de nieuw te bouwen dorpsschool aan de Bremlaan moeten lopen of fietsen.

Schelmseweg in Rozendaal. Foto: Studio Rheden

Na de zomer van 2018 moet de nieuwe dorpsschool klaar zijn en veel leerlingen moeten straks de drukke provinciale weg N785 (Schelmseweg) oversteken. Daarom gaat de provincie bij de Hertog Van Gelrestraat de oversteek aanpassen.

Daarnaast is nog steeds de Arnhemsestraatweg in Velp afgesloten. Hier wordt de riolering vervangen en bovendien wordt er nieuw asfalt gelegd. Ook de kruising met de Daalhuizerweg en Nordlaan zit dicht, omdat daar de verkeerslichten worden vervangen voor een rotonde.

Aanleg van een rotonde in Velp. Foto: Studio Rheden

De afgesloten wegen liggen dicht bij elkaar en worden veel gebruikt. De Schelmseweg is in de spits een populaire weg voor automobilisten die de files op het Velperbroekcircuit willen mijden. Het verkeer wordt omgeleid met borden.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten