Streeknieuws

Velpse werknemers in bestelbus bij Helmond kwamen uit Duitsland

Foto: archief Studio Rheden

VELP – De identiteit van de werknemers van Horizon Groep in Velp, die betrokken waren bij de zware crash bij Helmond, is door de politie bekendgemaakt. De slachtoffers zaten in een bestelbus die maandag frontaal op een vrachtwagen botste. Vijf inzittenden kwamen om het leven. Drie anderen raakten zwaargewond.

De dodelijke slachtoffers waren een vrouw van 24 jaar en vier mannen van 27, 29 en 37 jaar. De drie gewonden zijn een vrouw van 22 jaar en twee mannen van 36 jaar. De acht woonden in Goch in Duitsland. De gewonden liggen nog steeds in het ziekenhuis.

De werknemers waren in Helmond gedetacheerd door Horizon Groep op bedrijventerrein De Beemd in Velp. ‘Onze aandacht en zorg gaat nu primair uit naar de betreffende medewerkers en hun dierbaren, en naar anderen die betrokken zijn bij deze tragische gebeurtenis, zoals de chauffeur van de betrokken vrachtwagen’, meldt het bedrijf.

Ook de vrachtwagenchauffeur, een 48-jarige man uit Asten-Heusden, raakte zwaargewond bij de crash. Hij moest door hulpdiensten uit de cabine worden gehaald. Ook hij ligt nog in het ziekenhuis.

De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Er is bij de bestuurder van de bestelbus bloed afgenomen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten