VVD de grootste in Rheden, winst voor GPRB en fors verlies voor D66

Foto: Studio Rheden

ELLECOM – De VVD is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Rheden. D66 is de grote verliezer en de lokale partij GPRB pakt juist een forse winst.

De VVD wist één zetel meer te bemachtigen en kwam uit op vijf zetels. Daarmee is de partij de grootste in Rheden geworden en heeft daarmee D66 van de troon gestoten. Die partij verloor twee zetels en moet het er nu met drie doen. CDA eindigde als tweede partij, gevolgd door de SP. Beide partijen hebben vier zetels. Ook de PvdA eindigde met vier zetels.

De lokale partij GPRB is de grote winnaar van deze verkiezingen. De partij van Magda Rook gaat van één naar drie zetels en is nu net zo groot als D66 en GroenLinks. GroenLinks pakte er namelijk ook een zetel bij.

ChristenUnie kon de zetel in de gemeenteraad behouden.

Opkomstpercentage in 2018: 54,7 procent
Opkomstpercentage in 2017: 56,4 procent