Streeknieuws, Verkiezingen2018

Rheden tegen nieuwe inlichtingenwet, Rozendaal is juist voor

Foto: Pixabay

ELLECOM – De inwoners van Rheden hebben tegen het referendum over de inlichtingenwet gestemd. Ruim 50,1 procent van de inwoners die woensdag gingen stemmen waren tegen. Een kleine 45,9 procent stemde voor. De rest waren blanco stemmen.

Er werd 8422 keer voor gestemd en 9210 keer tegen, blijkt uit cijfers van de gemeente Rheden. Er werd 738 keer blanco gestemd.

Naast het stemmen voor een nieuwe gemeenteraad, werd er ook een referendum over de nieuwe inlichtingenwet gehouden.

In Rozendaal is een ander beeld te zien. Daar stemde 55,7 procent voor en 40 procent tegen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten