Streeknieuws, Verkiezingen2018

‘Wij zijn een dikke winnaar’, VVD grootste partij in Rheden

Ronald Haverkamp van de VVD Rheden. Foto: Studio Rheden

ELLECOM – De VVD was de afgelopen periode de vierde partij in de gemeenteraad van Rheden, maar is nu als grootste partij uit de bus gekomen.

Lijsttrekker Ronald Haverkamp had gehoopt op zes zetels, maar het werden er uiteindelijk vijf. ‘Je moet ambitie hebben, maar wij zijn sowieso blij dat wij de grootste zijn. Wij zijn een dikke winnaar. Dus wij zijn heel erg blij.’

De VVD mag nu het initiatief nemen om te beginnen met de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie in de gemeente Rheden. ‘Er zijn minimaal vier partijen nodig als je de uitslag ziet. Dat zijn wij gewend. Daar gaan wij, denk ik, uitkomen met de drie andere partijen. Wij gaan daar de komende dagen eens rustig over nadenken hoe wij dat gaan doen. Niet te lang. Wij vinden dat wij snel moeten beginnen, want er is een hoop te doen.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten