Hoe ziet de gemeenteraad van Rheden eruit als alleen jongeren mochten stemmen?

Foto: Studio Rheden

VELP – Hoe zou de gemeenteraad van Rheden eruit hebben gezien als alleen jongeren het voor het zeggen hadden gehad bij de gemeenteraadsverkiezingen? Op het Titus Brandsma in Velp hebben de leerlingen van de onderbouw een eigen gemeenteraadsverkiezing gehouden.

Tijdens de lessen levensbeschouwing hadden zij zich verdiept in de verschillende politieke partijen in Rheden. Op de dag van de echte gemeenteraadsverkiezingen hebben bijna 230 jongeren op school ook gestemd. De uitslag is nu bekend.

De VVD Rheden is de grootste partij op het Titus. Met drie stemmen minder staat GroenLinks op twee. D66 staat op drie. Bij de echte verkiezingen in Rheden was de VVD ook de grootste, maar kwamen CDA en SP kwamen op respectievelijk twee en drie.

Foto: Titus Brandsma