Streeknieuws, Verkiezingen2018

Hoe ziet de gemeenteraad van Rheden eruit als alleen jongeren mochten stemmen?

Foto: Studio Rheden

VELP – Hoe zou de gemeenteraad van Rheden eruit hebben gezien als alleen jongeren het voor het zeggen hadden gehad bij de gemeenteraadsverkiezingen? Op het Titus Brandsma in Velp hebben de leerlingen van de onderbouw een eigen gemeenteraadsverkiezing gehouden.

Tijdens de lessen levensbeschouwing hadden zij zich verdiept in de verschillende politieke partijen in Rheden. Op de dag van de echte gemeenteraadsverkiezingen hebben bijna 230 jongeren op school ook gestemd. De uitslag is nu bekend.

De VVD Rheden is de grootste partij op het Titus. Met drie stemmen minder staat GroenLinks op twee. D66 staat op drie. Bij de echte verkiezingen in Rheden was de VVD ook de grootste, maar kwamen CDA en SP kwamen op respectievelijk twee en drie.

Foto: Titus Brandsma

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten